Conducerea Tribunalului Botoșani, împotriva protestelor magistraților față de modificările aduse legilor justiției

protest procurori si magistrati la BotosaniConducerea Tribunalului Botoșani este împotriva protestelor magistraților față de modificările aduse legilor justiției. Președintele Tribunalului, judecătorul Mihaela Ungureanu, a semnat, alături de alți peste 30 de judecători, preşedinţi şi vicepreşedinţi de tribunale din țară, o scrisoare către Consiliul Superior al Magistraturii, prin care solicită “măsuri de natură să conducă la restabilirea autorității și prestigiului de care trebuie să se bucure corpul judecătorilor, prin stoparea  acțiunilor ce exced rolului și statutului judecătorilor”.

Printre manifestările pe care judecătorii le condamnă în scrisoarea către CSM se numără oprirea activităţii în instanţe în semn de protest, participarea la proteste în stradă şi intenţia judecătorului Cristi Danileţ de a se deplasa la Bruxelles, alături de alţi magistraţi, pentru a vorbi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Ultima perioadă de timp este marcată de o evoluție îngrijorătoare și neadecvată cu statutul de magistrat din partea unor colegi judecători, care aduce grave prejudicii de imagine justiției în ansamblul său, acreditând în rândul opiniei publice ideea unei justiții care nu mai poate rămâne imparțială”, se precizează în scrisoarea semnată și de Mihaela Ungureanu.

Documentul mai arată că îndemnul la forme radicale de protest, suspendarea activității firești a instanțelor, instigarea la mișcări de stradă, dezinformările constante, rostogolirea intenționată a unor neadevăruri nu au niciun fel de legătură cu activitatea și statutul de judecător. Judecătorul trebuie să rămână nepărtinitor și să fie capabil să facă aprecieri obiective și impațiale în cauzele cu care este sau poate fi învestit în viitor.

3 thoughts on “Conducerea Tribunalului Botoșani, împotriva protestelor magistraților față de modificările aduse legilor justiției

  1. Cu astfel de declaratii, conducerea Tribunalului se umple de rusine si pe orice om de bun simt, de dezgust…

  2. Coruptia ii mananca, sa raspunda pentru hotararilte aiurea ce le dau impart banii cu mafiotii de avocati,rusine sa le fie bosoc a facut doar prostii la Saveni,acum a fugit . Oamenii mor cu dreptatea in mana!

  3. Ce lingauca ipocrita! Compromite-te prin aceste declaratii, ca faci foarte bine, acum vede si lumea ce persoana esti, de fapt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com