ISU Botoșani a recrutat 37 de voluntari în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”

salvator din pasiune- ISU- BotosaniO nouă serie de voluntari botoşăneni se vor alătura, în misiune, echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” Botoșani.
Toti cei 37 de botoșăneni înscriși în cadrul proiectului național „Salvator din pasiune” au finalizat primele două etape de pregătire, respectiv cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile inspectoratului și cel de prim ajutor de bază.

Cursul de prim ajutor de bază a fost susținut, cu profesionalism, de către formatorii din cadrul inspectoratului în aşa fel încât, voluntarii sunt în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și pot fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

salvator din pasiune- ISU- BotosaniAceștia se alătură celor 100 de voluntari care participă deja la acțiunile de intervenție, împreună cu pompierii botoșăneni.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

salvator din pasiune- ISU- Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *