Bugetarii cu două funcţii ar putea primi două concedii de odihnă

salariati bugetari , stiri, botosaniProfesorii, medicii și asistenții sociali care cumulează două funcții vor putea să beneficieze de concediu de odihnă de la ambii angajatori, prevede un proiect de act normativ al Ministerului Muncii. Propunerea vine ca urmare a faptului că, actualmente, acești bugetari primesc concediu de odihnă numai pentru funcția de bază, iar pentru cealaltă funcție își pot lua numai concediu fără plată, scrie Avocat.net.

Prevederile propuse sunt incluse într-un Proiect de hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare. Acesta a fost lansat azi în dezbatere publică și, ca să se aplice, trebuie doar să fie adoptat de Executiv.

Autoritățile vor să elimine o discriminare legislativă dintre salariații din mediul bugetar și salariații din mediul privat referitoare la acordarea concediului de odihnă. Mai precis, dacă cumulează două funcții, și bugetarii vor putea să beneficieze de concediu de odihnă de la ambii angajatori.

În momentul de față, bugetarii care cumulează două funcții pot primi concediu de odihnă doar pentru funcția de bază, iar la funcția secundară pot cere numai concediu fără plată. Practic, asta duce la o diminuare a veniturilor de la funcția secundară în perioada concediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *