Un tânăr din Botoșani este noul președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate

Robert Stredie- Dorohoi- BotosaniUn tânăr din Botoșani a fost ales în funcția de președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate. Originar din Dragalina, Robert Stredie a absolvit liceul in Dorohoi, iar acum se află in cel de al doilea an de studii la University of Manchester, Marea Britanie.

În cadrul ligii studenților români din străinătate, acesta a fost responsabilde comunicarea cu presa și mediul ONG, fiind mai apoi ales președinte in ianuarie 2019.

LSRS este o organizație nonguvernamentală cu peste 13.000 de membri din +50 țări. Membrii organizației sunt studenți din străinătate, absolvenți ai universităților de peste hotare sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate. Misiunea ligii este de a sprijini studenții din diaspora, militând pentru întoarcerea acestora acasă.

liga studentilor romani din strainatateLSRS va colabora anul acesta cu asociații studențești din țară, Ministerul Educației, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Repatriot, ambasade, universități și alte organizații de seamă.

Pe lângă alte proiecte de voluntariat, Robert Stredie coordonează împreună cu o echipă de voluntari și Asociația ”Ghica Plus”, un ONG pentru tineri fondat de acesta. Organizația este localizată în Dorohoi și are ca scop sprijinirea și educarea tinerilor în arii precum cultura, arta, orientarea profesională, dezvoltarea personală, educația civică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *