Protest într-o instituție publică din Botoșani de la salarii

Angajații unei instituții de învățământ din Botoșani au întrerupt activitatea, joi, timp de două ore, în semn de protest față de neacordarea unor drepturi salariale. Este vorba de angajații Centrului Județean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Botoşani, care în intervalul 13.00 – 15.00, nu au desfăşurat activitatea de evaluare psihosomatică a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare.

Ei au purtat la mâini banderole albe. Angajații CJRAE sunt nemulțumiți de sistarea plății sporului de învățământ special de 15%  din salariul de bază și de refuzul Ministerului Educației de a mai acorda din decembrie 2018 personalului didactic de predare din aceste centre sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază.

Recunoașterea statutului de cadru didactic de predare a profesorilor consilieri și profesorilor logopezi, precum și recunoașterea CJRAE ca instituție de învățământ special integrat sunt alte revendicări, potrivit liderului de sindicat, Beniamin Ciorogar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *