Ministrul Transporturilor, declarație despre reabilitarea drumului Botoșani-Ștefănești

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit joi, la Botoșani, și despre reabilitarea drumului național DN 29 D Botoșani-Ștefănești. El a declarat că la rectificarea bugetară vor fi alocate fonduri pentru proiectare și execuție., după care banii vor fi alocați gradual.

Am dat pe circuitul extern Hotărârea de Guvern pentru indicatorii tehnico-economici. În acest sens la rectificarea bugetară o să alocăm o sumă. Pentru un obiectiv de investiții se alocă o sumă și după aceea se alocă gradual în anii următori cât să se poată consuma acea sumă. Nu are rost să prindem toți banii pentru investiții, nu este logic. Trebuie o sumă cât să putem da drumul la proiectare și execuție și cât să achităm conform parcursului contractului sumele pe care le vor trage cei care vor câștiga această licitați. La rectificare vom introduce și acest obiectiv pe bugetul național”, a precizat Răzvan Cuc.

Primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura, s-a declarat nemulțumit de răspunsul ministrului și i-a spus acestuia că probabil acest drum nu va fi făcut în următorii ani.

Am venit cu speranța că voi pleca la Ștefănești cu o promisiune din partea dvs mai certă. Îmi dau seama ca dacă Botoșani-Tg Frumos se face mai repede, Botoșani-Ștefănești și Manoleasa -Bădărăi probabil că va mai dura mulți ani. Nu am nicio șansă să tot promitem că până 2020 va începe ceva”, a spus primarul de Ștefănești, care l-a invitat pe ministrul Răzvan Cuc să meargă să vadă acel drum.

În replică, ministrul i-a spus că nu trebuie să fie nicio panică și că acest drum va fi modernizat.

Vom aloca la rectificarea bugetară o sumă de bani ca să lansăm  proiectele și execuția. Nu trebuie să existe nicio panică. Nu se va face peste ani. Peste ani înseamnă că îl facem în 15 ani, aș spune ca o glumă. Eu acum am venit să vorbim serios”, i-a răspuns ministrul Transporturilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *