FOTO! Discuții aprinse între ministrul Transporturilor și șeful ISCTR Botoșani de la drumuri. Răzvan Cuc: Am impresia că nu vă faceți treaba corespunzător

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a atras joi atenția Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR)  să ia în serios atribuțiile și să nu mai vadă mașini care depășesc tonajul admis pe drumuri pentru a le distruge.

Răzvan Cuc a spus că nu este normal ca pe aceste drumuri să se bage bani, făcând referire aici la drumul Manoleasa-Rădăuți Prut, pentru ca ulterior să fie distruse de mașini care nu respectă tonajul.

Vreau să trag și un semnal de alarmă reprezentantului ISCTR: luați-vă în serios atribuțiile pe care le aveți. Nu mai vreau să văd mașini cu tonaj depășit și care fac tot felul de artificii, mai descarcă dintr-o mașină în alta în momentul în care se exportă cereale sau ce mai transportă când trec granița, că nu băgăm bani ca să le distrugă alcineva. Luați-vă treaba foarte în serios, și este un ultimatum pe care vi-l dau. Dacă nu vă luați în serios atribuțiile, voi interveni eu personal și voi face niște modificări”, a spus Răzvan Cuc.

De asemenea, ministrul Transporturilor s-a declarat nemulțumit și de calitatea lucrărilor la unele drumuri reabilitate recent și a anunțat că va trimite echipe în teren pentru a preleva probe din asfalt. O astfel de problemă a fost semnalată și pe drumul Dorohoi-Vf. Câmpului.

Vom trimite echipe acolo unde au fost probleme legate de calitatea lucrărilor”, a adăugat Cuc.

În discuție a intervenit directorul ISCTR Botoșani, Liviu Alexa, care a spus că în județul Botoșani nu există niciun loc de cântărire pentru a verifica tonajul mașinilor.

În județul Botoșani nu există niciun loc de cântărire care să corespundă legislației. Niciunul, pentru că, cum spunea și presa, drumul 24 C Manoleasa-Rădăuți Prut este ca o pistă de bicicletă. Nu se poate să instalăm cântarul acolo pentru că am crea un pericol de accidente. După tichetele de cântar și avizele de însoțire a mărfii, corespundeau mașinile. Altă posibilitate de verificare nu avem”, a spus Alexa.

Ministrul i-a răspuns: Înseamnă că totul este în regulă și că sunteți un director foarte bun. Am înțeles. Sunteți foarte performant. Eu vă spun că vom suplimenta controalele, pentru că am impresia că nu vă faceți treaba corespunzător”, i-a replicat ministrul.

Pe drumul Manoleasa-Rădăuți Prut urmează să fie turnată o nouă îmbrăcăminte asfaltică care să țină pentru mașini de 11,5 tone și nu 7,5 tone ca acum.

 

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *