Ministrul Transporturilor: Drumul Botoșani-Tg Frumos va fi un proiect pe care mă voi apleca personal ca să fie implementat într-un regim de urgență

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, la Botoșani, că lucrările la drumul național Botosani-Tg Frumos vor începe anul acesta și că se va apleca personal pentru implementarea acestui proiect. El a declarat că licitația pentru realizarea drumului se află pe SICAP.

Ministrul a ținut totodată să aducă și critici parlamentarilor locali din opoziție, care, spune el, au cerut bani pentru drumuri, însă nu au votat bugetul.

Proiectul a fost urcat pe SEAP vinerea trecută. Cinci luni proiectare, 24 luni execuție, 60 luni de garanție. Înțeleg că sunt fioarte mulți parlamentari care sunt avizi să-și facă imagine și prin județul dvs, pe care i-am văzut că au fost activi în comisa de transporturi, dar care nu au votat bugetul. Cer suplimentare de bani la proiectele pe care le avem în programul de investiții, dar trebuie să înțelegem un lucru: noi trebuie să facem și execuția bugetară. În momentul în care vii și spui că vrei bani pentru obiective dar în același timp nu votezi bugetul, cred că e o problemă de caracter. Botoșani-Tg Frumos va fi un proiect pe care mă voi apleca personal ca să fie implementat într-un regim de urgență. Nu voi interveni peste comisii să le spun eu ce să facă și cum să procedeze la evaluarea tehnică și cea financiară, dar le voi da un termen astfel încât în cursul acestui an să înceapă execuția la acest obiectiv. Bani sunt, sperăm să fie desemnată și o firmă câștigătoare bună care să lucreze. Și vom începe lucrul la Botoșan-Tg Frumos în acest an”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Acesta a afirmat că vizitele în județ vor continua, pentru că, spune el, este nevoie de o accelerare și monitorizare  mult mai atență a proiectelor pe care le va implementa în perioada imediat următoare în județul Botoșani.

Am decis în acest mandat să îmi petrec foarte mult timp pe șantier și în județe, pentru că bugetul național. așa um a fost construit, și vorbesc aici strict de componenta transporturi, este un buget care se va axa strict pe investițiile de infrastructură. Avem bani mulți alocați, așa că nu voi tolera să aud scuze din partea directorilor DRDP, CNAIR, CFR că nu pot fi cheltuiți banii. Le-am spus că în momenttul în care vom avea un buget, pentru că știți ambiția proprie a unora de a bloca dezvoltarea României fără niciun fundament este acela de a bloca bugetul, dar asta nu ne oprește ca în momentul în care vom avea buget toate caietele de sarcini să fie pregătite pentru a fi lansate.  Eu voi fi purtătorul de cuvânt al ministerului și pe ce se întâmplă, nu am evoei să pun pe cineva în față ca să spună alte lucruri. Nu mai tolerăm că nu se poate, nu mai tolerez nici întârzierea la lucrări, vorbesc de infrastructura mare și cu siguranță mă voi apleca și pe lucrările din județe, pentru că avem foarte mulți bani, pe de o parte pentru proiectele de infrastructură mari dar și pentru componenta de întreținere. Avem o creștere de 228% la bugetul actual pentru partea de întreținere, ”, a adăugat Răzvan Cuc.

 

One thought on “Ministrul Transporturilor: Drumul Botoșani-Tg Frumos va fi un proiect pe care mă voi apleca personal ca să fie implementat într-un regim de urgență

  1. Buna ziua, vreau sa multumesc dumneavoastra celor ce aveti decidentii , ati facut E85 Botosani-Suceava , acum daca da domnul ,ca nu stiu cum sa mai spun veti reusi sa ne scoateti din izolare spre Iasi e un lucru grozav, pe cand altii au taiat salariile , pensiile , voi ati facut ce trebuia!
    SINCER VA MULTUMESC!
    Astept sa faceti lucrarea de calitate nu cum sa lucrat la drumul de pamant Manoleasa-Radauti -Prut , sau Saveni-Botosani unde sa facut mai mult in batie de joc!
    Aduceti firme serioase ca cea care a facut Suceava -Botosani sa fie calitate ca altfel peste 6 luni se va deteriora asfaltul si vor aparea cratere ca in lucrarile de mai sus mentionate!
    Cu multumiri unul din cei ce apreciaza , chiar de galbejitii vor sari si vor spune vrute-nevrute mai ales ca ai au taiat salarii si pensii , nu au facut nimic, ZERO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *