Angajatori botoșăneni sancționați drastic de ITM pentru muncă la negru: Amenzi de 140.000 lei date în numai o lună

Inspectoratul teritorial de Munca (ITM) BotosaniAmenzi usturătoare date de inspectorii de muncă unor agenți economici botoșăneni pentru muncă la negru. Controalele au avut loc în luna februarie, la un număr de 107 angajatori, cu un număr de 1914  salariaţi.

Au fost  sanctionaţi  19 angajatori, au  fost  dispuse 178 de măsuri și aplicate 17 sancţiuni contravenţionale din care cinci avertismente  şi 12  amenzi  în  valoare  totală de 152.000  lei.

Au fost  depistatate șapte persoane desfăşurând  muncă  nedeclarată, fiind  aplicate   sancţiuni   contravenţionale  în  valoare  totală de 140.000 lei.

Au mai fost aplicate sancţiuni pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă, încălcarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară, încălcarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal, nerespectarea prevederilor legale a HG 905/2017 privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *