Vicepreședintele Consiliului Județean: Nu se vor închide spitale în județul Botoșani. Se va merge pe spitalizare de zi

Spitalele din județul Botoșani nu vor fi afectate de reforma care se dorește a se face în sănătate. Cel puțin asta susține vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta. Acesta a participat, săptămâna trecută, la Iași, alături de managerii de spitale din Regiunea Nord-Est, șefii caselor de asigurări de sănătate la o întâlnire cu reprela o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Sănătății, unde s-a discutat despre masterplanul din sănătate, care vizează o reorganizare a tuturor spitalelor din regiune.

Dacă medicii din Spitalul Județean spun că această reorganizare va duce la o reducere de paturi, vicepreședintele CJ susține că nu vor fi tăiate paturile și nu se vor închide spitale, însă se va pune un accent mai mare pe internările de zi.

Ministrul ce are în vedere: dacă avem secții cu acoperire 20-30% pe paturile existente și se dovedește în timp că media este undeva la 50%, putem lua paturi de acolo și să le mutăm pe o secție unde avem acoperire de 120%. Nu se pune vorba de tăiere de paturi. Se modifică din acuți în cronici. Se va merge pe spitalizare de zi”, a menționat Birta.

Reprezentanții Consiliului Județean fac demersuri pentru construcția unui ambulatoriu nou la Spitalul Județean, unde să se facă internări de zi. Noul ambulatoriu va avea 49 paturi, respectiv un etaj complet pentru spitalizare de zi.

Șefii din sănătatea botoșăneană și cei din Consiliul Județean urmează să aibă o întrunire și la Botoșani, cu reprezentanții Ministerului Sănătății, unde, susține Birta, reprezentanții spitalelor din județ vor trebui să vină cu un masterplan pus la punct și cu soluții vizavi de această reorganizare.

„Masterplanul regional de servicii de sănătate pentru perioada 2014-2020“, prevede ca opt spitale dintre cele 44 funcţionale în partea de Nord-Est a României să fie desfiinţate în următorii ani. În județul Botoșani nu va fi închisă nicio unitate spitalicească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *