Un tânăr care militează pentru unirea României cu Republica Moldova și-a lansat, la Botoșani, candidatura ca independent la europarlamentare

George Simion la BotoșaniUn tânăr care militează pentru unirea României cu Republica Moldova, George Simion, și-a lansat candidatura independentă la alegerile europarlamentare în județul Botoșani. Simion a anunțat în cadrul evenimentului de la Botoșani că un candidat independent are de partea sa o cauză dreaptă, un ideal, pe Eminescu, Enescu, pe Iorga, valorile românești, fără a răspunde unor comenzi venite din partea partidelor politice.

„La Botoșani nu trebuie să mă justific, de ce sunt eu unionist. Luptăm pentru ceea ce e drept, luptăm pentru ca cele două state românești din prezent să se unifice și dacă clasa noastră politică mică, de astăzi, nu a fost în stare să facă ceea ce trebuie în anul Centenarului și ne-a dezamăgit pe noi toți, noi trebuie să fim o voce a românilor care nu au voce în Parlamentul European și să luptăm pentru ei. Trebuie să se lupte cineva pentru ideea românească, trebuie să zicem odată stop partidelor politice și dăm start unei Românii Mari în Europa’’, a declarat George Simion, candidat independent.

George Simion la BotoșaniPrintre susținătorii candidatului independent, prezenți la eveniment s-au numărat Președintele Asociației Vatra Românească, Paul Mircea Iordache, istoricul Gică Manole, profesorul și doctorul în istorie, Dan Prodan, reprezentantul societății civile unioniste, Eduard Cojocariu, antreprenorul Nicu Grosu, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeniși unioniști din județul Botoșani.

Sub sloganul „România Mare în Europa”, George Simion își propune să lupte în ParlamentulEuropean pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale Românieiși pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o vocea românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com