Deschiderea ofertelor la drumul strategic de 106 km, amânată. Vezi motivul!

drum strategic, stiri, botosaniConsiliul Județean a scos la licitație lucrarea, pe cele cinci loturi, iar termenul pentru trimiterea ofertelor era 11 martie. Întrucât firmele înscrise la licitație au solicitat unele clarificări, reprezentanții Consiliului Județeau au decis să amâne termenul de deschidere a ofertelor cu încă 15 zile, adică pe 27 martie.
Firmele care s-au înscris la licitație au depus multe cereri de clarificări și ținând cont că s-a putut da răspuns la clarificări o singură dată, s-a motivat de către unele societăți că nu au timp să studieze aceste răspunsuri și au cerut prelungirea termenului de deschidere a ofertelor. S-au cerut de la 10 zile până la 60 zile, lucru cu care nu am fost de acord. Nu am dorit să prelungim prea mult acest termen, iar în urma discuțiilor cu echipa de proiect, am stabilit un termen de maxim 15 zile calendaristice. Am transmis și la ANAP propunerea și au dat aviz favorabil. Problema se pune în felul următor: mai bine dăm acum două săptămâni, decât să mă trezesc cu contestații după”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, care a declarat totodată că acele clarificări au fost cerute atât de firme din țară, cât și din județul Botoșani.
Investiția de 254 de milioane de lei va fi făcută pentru modernizarea drumului județean care străbate 14 localități din județul Botoșani și care presupune modernizarea a 106,265 km de drum. Drumul străbate localitățile Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești și comuna Șipote din județul Iași, iar lucrarea presupune refacerea carosabilului, dar și reabilitarea a 9 poduri existente, construirea a 3 poduri noi și amenajarea a 5 treceri la nivel cu calea ferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *