Cutremurul care îngrozit locuitorii din Botoșani. „Panica era foarte mare. Femei, bărbați, prunci, toți erau îngroziți/ Am rămas fără nuntași”

În seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite.

Astazi, la 42 de ani de la producerea dezastrului, in timpul unor activitati de informare preventivă derulate in centrele comerciale din municipiul Botosani, reprezentanții ISU Botoșani au intalnit oameni care își amintesc cu groază acele 56 de secunde cat pământul s-a zguduit.

„…pe 4 martie 1977, m-am căsătorit. Am rămas fără nuntași. Am așteptat în sală. Mă gândeam că se întorc să-și facă datoria”…
” …Ma uitam la filmul „Dulce și amar”, care parcă a prevestit dezastrul. Am auzit un vuiet puternic. Găinile cotcodaceau si câinele latră. Am ieșit să văd ce se întâmplă. Atunci a început să se zgâlție pământul. Era înfiorător….”
” ….dormeam si m -a trezit zgomotul asurzitor. Am fugit afara. Panica era foarte mare. Femei, bărbați, prunci, toți erau îngroziți. Nu știau ce să facă.. pământul se clatina foarte tare. Am aflat mai tarziu ce dezastru a rămas în urmă. Noi, nu am fost afectati”.…sunt doar câteva dintre mărturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *