Un consilier local nu este de acord cu refolosirea locurilor de veci: Să renunțăm la acele deshumări!

Un consilier local nu este de acord cu refolosirea locurilor de veci și spune că cea mai bună soluție pentru rezolvarea crizei locurilor de veci este extinderea Cimitirului Pacea. Ady Petrușcă a cerut consilierilor locali și Executivului Primăriei Botoșani să se renunțe la acele deshumări.

Nu sunt de acord cu acest lucru și argumentele mele. Suntem trecători o zi- două, trei, 50, 100 de ani, cât ne dă cel de sus să trăim o să trăim, dar colo, în cimitir este pentru totdeauna, pe veci. Să renunțăm la cele deshumări și să dăm drumul de la Cimitirul Eternitate. Să edificăm și acest loc. Proiectul este deosebit de frumos. Într-adevăr sunt câţiva ani de când acest proiect a fost elaborat şi rugămintea mea este – haideţi să facem un efort şi să edificăm acest loc, chiar dacă nu-i prea comod când discutăm despre aşa ceva”, a precizat Petrușcă.

Reprezentanții Primăriei Botoșani, dar și cei ai Urban Serv caută soluții pentru rezolvarea problemei locurilor de veci în municipiul Botoșani. În acest sens va fi modificat Regulamentul privind administrarea cimitirelor, iar cea mai importantă propunere se referă la refolosirea locurilor de veci abandonate sau lăsate în paragină fără aparținători pentru care nu s-a mai plătit concesiunea de ani de zile.

Potrivit regulamentului, administratorul cimitirului va căuta să înștiințeze titularul concesiunii să se prezinte la locul de înhumare și să ia măsuri de îngrijire a mormântului, iar în cazul în care nu se prezintă într-o perioadă de trei luni de zile, se va concesiona locul de veci unei alte persoane.

Deschiderea mormintelor  și reînmormântările se vor face în mod obligatoriu în prezența unui membru al familiei iar osemintele vor fi înhumate la picioarele decedatului, cu condiția ca noul concesionar să înscrie pe cruce și numele decedatului anterior pe același loc.

De asemenea, concesionarea se va face pe o perioadă cuprinsă între minim 7 ani și maxim 10 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Proiectul a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din februarie, însă a fost retras ulterior.

4 thoughts on “Un consilier local nu este de acord cu refolosirea locurilor de veci: Să renunțăm la acele deshumări!

  1. Asta este o problema de nerezolvate pt un municipiu de 100000 locuitori,o bucată de pământ de câteva hectare?Fie sunt cretini atât liberali cât și pesedistii (primari,viceprimarul,consilieri,angajați ai primăriei,etc),Fie au format o structură mafiotă cu locurile de veci.Asta nu este o pb de nerezovat,e o gluma

  2. Părerea lui Vazdoaga n-ati cerut-o ? Sau macar sa anchetați modul cum a reușit el să ocupe cu viitorul sau mormant 3 locuri , fix pe o alee de acces, care a fost eliminata. Dacă nu știți unde este mormantul cautati-l în spatele celui a lui Macalet.
    Pun pareu ca dacă veti „sapa” veti afla ca toti aleșii noștri și-au făcut morminte de baronii fentând bunul simt dar pe baza de trafic de influență.

  3. A fost preluat terenul de la OJRSA de citiva ani pentru a se mari suprafata cimitirului Eternitatea si nu au facut nimic . Aveti terenul dar va lipseste bunul simt si dragul de a face macar un cimitir pentru botosaneni.Asa multa ciuda aveti pe noi ? Sa va fie rusine !

  4. Ady Petrușcă, explică-ne și ne luminează cam cum vrei tu să edifici acest loc , că murim de curiozitate!! Preluare exactă: ,, să facem un efort și să edificăm acest loc”. Pentru această ,,minune” ți se potrivește ceea ce spunea Eminescu în ziarul Timpul: în capetele strâmpte nu încap ideile mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *