FOTO Protest și de 1 Martie în fața Tribunalului Botoșani. „Protestăm pentru un stat de drept, pentru independența magistraților, pentru principii”

Un nou protest a avut loc de 1 Martie, în fața Tribunalului Botoșani. Magistrații, deși mai puțini la număr față de zilele precedente, au purtat banderole pe brațe și au purtat afișe prin care și-au manifestat dezaprobarea față de modificările din legile justiției.

Aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul că în urma întâlnirilor cu asociațiile din justiție, Guvernul si ministrul Justiției „au rămas surzi la solicitările noastre”. Mai mult, susțin că nu se simt reprezentați de asociațiile care au participat la discuțiile cu Guvernul și ministrul Justiției.

În schimb, la Botoșani nu se ia în calcul suspendarea activității, cel puțin deocamdată.

„La Botoșani, atâta timp cât majoritatea a optat pentru comunicate, pentru banderole, pentru întreruperea programului cu publicul, pentru măsuri mai puțin drastice… noi suntem oricum puțini care ieșim afară, ieșim la protest să ne comunicăm mesajul în public”, a declarat procurorul Nicoleta Arpinte, care a menționat că „protestăm pentru un stat de drept, pentru independența magistraților, protestăm pentru principii”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *