Consilierii PSD s-au opus asocierii municipiului Botoșani cu alte localități din Moldova, în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociația Moldova se Dezvoltă”

Consilierii PSD au respins proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Botoșani cu alte localități din Moldova, în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociația Moldova se Dezvoltă”. Mai mulți primari din Regiunea Nord-Est au decis să formeze o alianță pentru accesarea unor proiecte europene cu scopul dezvoltării regiunii însă pentru a accede în asociație, fiecare primărie trebuie să plătească o cotizație anuală.

Propunerea i-a nemulțumit pe consilierii PSD, care au motivat că această cotizație de 120.000 lei anual pentru municipiul Botoșani este mult prea mare și, mai mult, viceprimarul Cosmin Andrei s-a declarat nemulțumit că din asociație fac parte doar primari de o anumită coloratură politică.

În aceste municipii pe care le-am văzut aici locuiesc 836.350 locuitori, ceea ce înseamnă un buget anual pentru această asociație de 8,5 miliarde lei. Noi dorim să ne dezsvoltăm, dar cum. Această asociație pe care o propuneți este un ONG. Dacă doriți să depuneți proiecte cu ceilalți colegi care au o singură coloratură politică, sunt dintr-un singur spectru politic o puteți face prin contracte de asociere fără să inițiați acest ONG care nu are o detaliere foarte clară a cheltuielilor de funcționare. Cum veți atrage bani, ținând cont că este un singur ONG care nu poate depune proiecte”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

La rândul său, consilierul Mihai Tincu a spus că acest proiect este ”patinaj artistic” și a sugerat primarului Cătălin Flutur să vină cu o formulare mai completă.

Iritat, primarul municipiului Botoșani le-a spus că el nu va avea niciun beneficiu din această asociere și că din bugetul local se plătesc anual bani către diverse asociații, fără să constate că municipiul s-a dezvoltat. El le-a spus consilierilor PSD că votul pentru acest proiect înseamnă o șansă la dezvoltare pentru municipiul Botoșani.

Încerc prin această inițiativă, și nu este numai a mea, este ca un strigăt al nostru de deznădejde că nu s-a întâmplat nimic în această perioadă. Știm cu toții, dacă înțelegem circuitul banilor care ne vin din Europa, înțelegem că putem să fim vocali. Suntem membri la tot felul de asociații, pentru că o să vă întreb de ce dăm atâția bani la o asociație care nu a produs nimic până acum, Zona metropolitană? Vă provoc pentru binele orașului nostru și a zonei noastre să facem o încercare. Dacă vom vedea că nu merge, putem să întrerupem această poveste, dar dacă nu încercăm este ca jucătorul la loto: toată lumea vrea să câștige dar nu depune bilet. Dăm bani la Eco proces, la Adi Aqua, la asociația muncipiilor, la ADR, dăm bani peste tot. Am constatat vreo singură secundă că viața noastră este mai bună?”, a menționat Flutur.

În cele din urmă, consilierii PSD au respins proiectul privind asocierea municipiului Botoșani cu Suceava, Iași, Câmpulung Moldovenesc, Roman și Vatra Dornei, localitățile care vor face parte din Asociaţia „Moldova se dezvoltă”.

2 thoughts on “Consilierii PSD s-au opus asocierii municipiului Botoșani cu alte localități din Moldova, în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Asociația Moldova se Dezvoltă”

  1. Nu stiu daca PSD Botosani va mai avea nesimtirea de a aparea în fata alegatorilor dupa gafele ce le face în mai multe probleme cum ar fi 1) alocatiile pentru copii 2)Amânarea maririi punctului de pensie la 1 septembrie 3)Neaprobarea sumelor suficiente pentru autostrada Tg Mures -Iasi 4)Neacordarea de sume pentru reperarea drumului Botosani-Tg Frumos 5)Reparatii de proasta calitate pe drumul Dorohoi Suceava unde deja sunt cratere si unde s-au cheltuit bani degeaba prin aplicarea de griblura pe un drum betonat Numai niste minti care vor sa fure de la bugetul de stat fac asemenea reperatii.Mai sunt si altele care mafac sa încep sa detest acest partid pe total tara cât si în Botosani

  2. Mitruc esti debil cine tia tăiat pensia lu mata si salariul de la stat unde lucrezi ,cine ti fura din fața casei masina, cine a tras cu pușca în bunicul tau in 1907 ,doar esti român nu esti făcut în borcan de liberali sau de
    Vro mama gen UDREA si BLAGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *