FOTO Înaintări în grad la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, de Ziua Protecției Civile. Cine sunt pompierii!

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au sărbătorit astăzi, 86 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România.

Alături, la acest moment festiv, le-au fost: prefectul judeţului Botoşani, Dan Constantin Șlincu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleţi, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanți ai UPU – SMURD și ai Serviciului Județean de  Ambulanță, precum şi cadre militare în rezervă.

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 86 de ani de laaprobarea prin Decretul Regal nr. 468 a „Regulamentului de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” au fost depuse jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri din faţa sediului I.S.U. Botoşani şi Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.

În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, patru subofiţeri, respectiv : de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant Iulian Rotariu, Constantin Jupiță, Sorin Bălinișteanu și Eugen Paul Dohotaru.

Totodată, trei colege care au promovat examenul de încadrare din sursă externă la sfârșitul anului trecut, respectiv sg. maj. Crina Meda Dăscălescu, sg. maj. Georgeta Lenuța  Cam și sg. maj. Mihaela Iftime, au depus jurământul militar în prezența prefectului județului Dan Constantin Șlincu, președintelui Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleţi, inspectorului șef al ISU Botoșani, colonel dr. Mihail Cristian Amarandei, care le-au urat succes în carieră.

Deosebit de emoţionantă a fost revederea dintre cadrele în rezervă (pensionarii) şi cadrele active ale inspectoratului. Clipele petrecute împreună au fost momente de bucurie, fiind şi un real schimb de experienţă între generaţii.  Întâlnirea a fost deosebit de plăcută, constatându-se din partea tuturor dragostea şi disponibilitatea pentru a salva vieţi.

Cu această ocazie s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale I.S.U. Botoşani fiind vizitate de zeci de botoşăneni.

Musafirii au vizionat tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă și au primit sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, potrivit unui comunicat al ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *