Judecătorii botoșăneni amenință cu proteste. Ei cer abrogarea ordonanței care modifică legile justiției

judecatoria botosani, stiri, botosaniJudecătorii botoşăneni se solidarizează cu acţiunile de protest declanşate de la nivel naţional și cer abrogarea ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 7 din 2019,  cu excepția dispozițiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia a fost luată, marți, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani. Judecătorii şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la modificările intempestiv aduse Legii justiției prin ordonanța de urgență, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi.

„Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani a hotărât reluarea ulterioară a discuțiilor privind eventuale forme de protest în situația în care legiuitorul va ignora solicitările corpului magistraților”, se precizează într-un comunicat al Judecătoriei Botoșani.

Peste 20 de procurori și magistrați din Botoșani și Dorohoi au protestat, luni, în fața Judecătoriei Botoșani, nemulțumiți de ordonanţa care schimbă legile Justiţiei. Ei au cerut să fie magistrați independenți, ca și până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *