Tot mai multe cadre medicale agresate de pacienți. Medic Spitalul Județean: Un pacient a lovit infirmiera sub ochii mei. Eu am fost agresat de aparținătorul unui pacient

bolnavi spital, stiri, botosaniTot mai multe cadre medicale ajung să fie agresate de pacienți sau aparținătorii acestora. Un medic de la Spitalul Județean ”Mavromati” a declarat că sunt cadre medicale care au fost înjurate sau agresate fizic de pacienți, chiar sub ochii lui. Medicul Bogdan Alexandroaie consideră că scăpările unor cadre sanitare sunt infime comparativ cu atitudinea unor pacienți.

Medicul botoșănean consideră că acele cursuri de comunicare, derulare anul trecut de Spitalul Județean pentru personalul medical din unitate, ar trebui să existe și pentru pacienți și că minimul de bun simț ar trebui să existe de ambele părți.

Dacă punem în balanță faptul că un cadru sanitar cedează psihic la un moment dat și poate are o reacție nepotrivită, este mult prea puțin și neimportant dacă iei și compari cu atitudinea pacienților. Vă spun foarte sincer: sub ochii mei s-a întâmplat ca un pacient să-mi lovească infirmiera, să o scuipe, să o înjure și nimeni nu zice nimic. Cursurile astea le facem pentru unii sau le facem pentru toată lumea? Punând în balanță scăpările unora comparativ cu atitudinea unor pacienți sunt infime. Sigur nu ar trebui să se întâmple lucrul acesta, că țin apărarea sau sunt de acord cu anumite scăpări ale colegilor, nu sunt de acord cu lucrurile astea, dar cred că s-a făcut mult tam-tam comparativ cu atitudinea unor pacienți. Minimul bun simț trebuie să existe de ambele părți. Nu poți să pretinzi numai la unul, iar tu să te comporți ca în pădure”, a mai spus medicul Bogdan Alexandroaie.

Medicul a spus că el însuși a fost agresat de aparținătorul unui pacient și că a fost nevoit să cheme poliția.

Eu personal, în momentul în care am avut atitudini de genul acesta, am făcut externarea în secunda doi. Așa este normal. Nu se poate ca atunci când ai două infirmiere pe o secție la peste 70 de paturi cu tot cu compartimente să mai vină unul să-i dea o cârjă în cap și să o scuipe, să o înjure ca la ușa cortului. Există drepturi, dar există și obligații. Am chemat și poliția, în momentul în care eu, nu vorbesc de alții, am fost agresat de aparținătorul unui pacient a căruit tată decedase și vroia scutire de necropsie, lucru care mie mi s-a părut anormal, atâta timp cât erau un pacient internat prin Urgențe, direct în ATI, și pe care eu nu l-am văzut în viața mea și nu știam despre ce este vorba. Cum pot să dau o scutire de necropsie la un pacient pe care eu nu-l cunosc, nu-l știu. Am fost nevoit să sun la 112 și mai departe a agresat și polițiștii care au venit”, a adăugat medicul.

Acesta spune că de câțiva ani s-a cerut sporirea pazei și pe secțiile spitalului nu numai la Urgențe, lucru care nu s-a concretizat din lipsă de  buget.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *