Municipalitatea va încheia un contract pe trei ani pentru prinderea câinilor fără stăpân

capturat caini- ecarisaj TrioconstructPrimăria municipiului Botoşani, prin Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani, va scoate la licitaţie „serviciile de gestionare a câinilor fără stăpân de pe teritoriul municipiului Botoşani”. Actualul contract încetează pe 17 iulie, iar municipalitatea vrea să încheie un nou contract cu o firmă de ecarisaj pe o perioadă de trei ani, până cel târziu la sfârșitul anului 2022.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, spune că va veni cu un amendament la proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut pe 28 februarie, prin care va propune ca Direcţia de Servicii Publice şi Agrement să primească la padocul municipalităţii şi câini fără stăpân din Zona Metropolitană, cu plata tuturor cheltuielilor. Câinii din alte localităţi ar urma să fie cazaţi în limita a 20% din numărul de locuri libere de la padoc. El spune că deși există un astfel de regulament adoptat în Consiliul Local, nu a fost aplicat.

Am trecut în regulament faptul că vor fi primiți câini de la vecinii UAT- lui municipiului Botoșani. Domnul director Eugen Țurcanu interpretează într-un sens limitat această prevedere și a refuzat încheierea de protocoale, chiar dacă noi am demonstrat prin referate că din punct de vedere juridic se puteau face protocoale de colaborare inclusiv cu UAT-urile care nu sunt lipite municipiului Botoșani. Orașul Bucecea a făcut o solicitare pentru câțiva câini, să-i primim în padocul municipal, chiar cu plata unor costuri pe care tot domnul Țurcanu le-a mărit foarte mult, ca să fie prohibitive pentru cei care doresc. Cei din oraşul Bucecea ar fi  acceptat și aceste costuri, dar domnul Ţurcanu nu dorește să ducă la îndeplinire această modificare pe care am făcut-o în regulament.  El interpretează că nu suntem vecini, în sensul juridic, cu orașul Bucecea și atunci voi propune o clarificare a clauzelor care să ne permită realizarea protocoalelor. Domnul Țurcanu este doar un executant şi nu poate hotărî decât în limita prevederilor pe care le stipulează regulamentul”, a spus viceprimarul.

One thought on “Municipalitatea va încheia un contract pe trei ani pentru prinderea câinilor fără stăpân

  1. Dom viceprimar , rog sa puneti afis ca iubitorii de catei sa fie programati pe zile sa vina sa-si adune rahatul de la cateii ce ii plimba si le lasa mizeriile in jurul scolilor , licee, parcuri si toate zonele circulatre unde ies cu lipsa de respect fata de cetatenii urbei!
    Invit toti iubitorii de catei la adunat mizeriile cateilor lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *