Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Botoșani a cerut ajutorul prefectului. Solicită sprijin pentru vânarea mistreților de pe fondurile sale de vânătoare

stiri, botosani, iulian cazacutUnul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Botoșani a cerut ajutorul prefectului Dan Șlincu, după ce pe fondurile sale de vânătoare au fost găsiți 11 porci mistreți morți, ca urmare a pestei porcine africane.

Patronul Doly Com Distribuție, Iulian Căzăcuț, care, prin intermediul asociației Huntsman Ship, deține fondul de vânătoare de la Ibănești, a solicitat autorităților județene sprijin pentru împușcarea tuturor mistreților, motivat de faptul că paznicii săi de vânătoare nu fac față animalelor sălbatice.

Căzăcuț a obținut, marți, o primă mână de ajutor, beneficiind de 12 vânători de la AJVPS, care au mers să împuște mistreții. Miercuri, acestora urmează să li se alăture și pădurarii de la Direcția Silvică.

stiri, botosani, iulian cazacutEl spune că nu prejudiciile create de boală sunt importante, ci faptul că trebuie ca pesta să nu se extindă.

Nu cuantificăm prejudicii în bani, nici în fond cinegetic. Suntem cu grija să nu scăpăm pesta porcină la populație, că adevăratele pierderi sunt la populație”, a spus Căzăcuț.

Asociația Huntsman Ship deține patru fonduri de vânătoare în Nordul județului, care însumează peste 30.000 de hectare.

One thought on “Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Botoșani a cerut ajutorul prefectului. Solicită sprijin pentru vânarea mistreților de pe fondurile sale de vânătoare

  1. Dom Prefect, rog sa puneti afis ca iubitorii de catei sa fie programati pe zile sa vina sa-si adune rahatul de la cateii ce ii plimba si le lasa mizeriile in jurul scolilor , licee, parcuri si toate zonele circulatre unde ies cu lipsa de respect fata de cetatenii urbei!
    Invit toti iubitorii de catei la adunat mizeriile cateilor lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *