Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu: Avem aproape în fiecare zi câte un caz de pestă porcină africană. Lucrurile văd că nu se opresc

Membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-au întrunit, marți după amiază, și au decis noi măsuri în cazul focarelor de pestă porcină africană. Asta după ce probele de laborator au confirmat prezența bolii la un porc mistreț. Prefectul Dan Șilincu spune că s-a stabilit de comun acord cu instituțiile abilitate ca în fiecare zi, în perioada imediat următoare, să aibă loc vânătoare de mistreți pe fondul de la Ibănești.

”Vrem să fie prezenți mai mulți vânători în zilele următoare pe acel fond și să diminuăm sau să încercăm să lichidăm efectivele de porci mistreți”, a declarat Șlincu.

Planul de măsuri mai prevede pe lână împușcarea tuturor mistreților și căutarea mistreților morți precum și împușcarea animalelor care sunt vectori direcți de transmitere a pestei porcine africane, susține Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani.

Avem aproape în fiecare zi câte un caz de pestă porcină africană. Lucrurile văd că nu se opresc și încercăm să le facem să fie cât mai normale din punct de vedere legal și uman. Vom aplica un plan de măsuri focalizat pe fondul de vânătoare de la Ibănești”, a precizat directotrul DSVSA.

One thought on “Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu: Avem aproape în fiecare zi câte un caz de pestă porcină africană. Lucrurile văd că nu se opresc

  1. atentie la afaceristii care isi spun iubitori de caini, vor sari sa impuscam orice chiar si oameni dar sa nu le afectam afacerile lor cu catei!
    rusine sa va fie si hat in oras cu pungile strangetic=va rahatul ca e plin orasul de excremente produse de neglijenta voastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *