Comercianți din Piața mare amendați de polițiștii locali. Vindeau produse din carne de porc în sectorul legume

piataÎn intervalul 18-21 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Camera de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală, au acționat pentru înlăturarea actelor și faptelor de comerț ilicit.
Astfel, în Sectorul Legume – Fructe, au fost depistaţi cinci comercianţi, care aveau expuse spre vânzare, pe tarabă, produse de origine animală, respectiv grăsime animală (de porc).

Pentru fapta lor, comercianţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 100 lei fiecare, avertizaţi cu privire la riscul major la care supun cumpărătorii cu privire la virusul Pestei Porcine Africane şi îndepărtaţi din zonă.

Conform art. 16 alin. 3 din HCL nr. 202/2005 – „ Este interzisă vânzarea cărnii şi a produselor din carne în spaţii improvizate, pe mese, sub cerul liber”. Având în vedere că, pe teritoriul judeţului a fost confirmat virusul mai sus menţionat, amintim că vânzarea produselor din carne trebuie să se desfăşoare doar în locuri autorizate (Hala de carne şi Hala de preparate din carne) şi cu îndeplinirea condiţiilor stabilite de legislaţia în vigoare”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale.

Polițiștii locali vor continua controalele și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *