Lucrările privind realizarea unui heliport la Botoșani bat pasul pe loc. Care este motivul!

elicopter ambulanta acr botosaniLucrările privind realizarea unui heliport la Botoșani tergiversează. Și asta pentru că la această dată nu există un teren care să îndeplinească cerințele tehnice. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani dispune de un teren, însă este mai mic decât cel standard. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că soluția stă la Societatea Națională Căile Ferate Române, care ar trebui să cedeze o bucată de teren pentru realizarea heliportului.

S-au întânit cei de la Inspectoratul General de Aviație cu reprezentanții ministerului care gestionează aceste fonduri, și acestea sunt tot pe POR, au făcut o adresă către Societatea Națională a Căilor Ferate Române, pentru că acolo este o bucată de teren care poate fi folosită foarte bine, dar e în patrimoniul celor de la CFR. Se mai poate lua o fâșie de teren printr-o hotărâre de Guvern de la CFR și își completează suprafața de teren lipsă, de 2 metri și ceva”, a declarat Flutur.

Primarul a spus că nu se acceptă prin proiect alt teren, decât cel pus la dispoziție de ISU.

Știu sigur că nu se acceptă la faza asta a lucrării să se schimbe locația. Asta s-a propus inițial. Eu mă bucur să se facă”, a adăugat edilul.

În proiectul Inspectoratului General de Aviață sunt prinse șapte heliporturi care ar urma să se facă în România și Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *