Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi: Alocațiile pentru copii nu pot fi majorate fără promulgarea bugetului

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus la Digi24 că nu va fi nicio problemă cu plata pensiilor, după ce președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR pe legea bugetului, dar că majorarea alocațiilor pentru copii nu poate fi făcută.

Nu am mai avut niciodată această situație, în care un șef de stat să blocheze bugetul țării. E o abordare pur electorală. Cred că din păcate dl președinte e dispus să-i facă pe români să sufere din interese personale. Vrea să blocheze creșterea alocațiilor pentru copii pentru a da vina pe Guvern că nu mai sunt bani”, a spus ministrul.

Asigur pe toți pensionarii din România că acest guvern nu se va gândi să blocheze, să înghețe sau să scadă pensiile. Situația e gravă din punct de vedere al investițiilor. Dacă bugetul nu e promulgat, majorarea alocațiilor fără aprobarea și promulgarea bugetului nu se poate face. Nu avem fondurile necesare”, a spus Marius Budăi.

Guvernul a adoptat în ședința de marți o ordonanță de urgență privind majorarea alocațiilor copiilor, de la 1 martie 2019. Conforma acesteia, copii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copiii cu dizabilități, până la 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocațiilor lunare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va crește la 150 de lei, potrivit ordonanței.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *