Top 5 pași de urmat în amenajarea unei bucătării perfecte!

Cand vine vorba despre amenajarea bucatariei, foarte multe persoane intampina dificultati, din dorinta de a imbina utilul cu placutul, sau, mai exact, de a obtine un decor deosebit, dar si foarte practic.

Acest lucru nu este tocmai usor, mai ales daca nu ai la dispozitie un spatiu foarte mare. Insa, exista solutii pentru orice tip de incapere, pe care le poti adopta si din care te poti inspira pentru locuinta ta. In acest articol, vei descoperi cateva sfaturi si idei pentru amenajarea sau renovarea unei bucatarii moderne (2019), care iti vor fi, cu siguranta, de ajutor in demersul tau. Asadar, citeste in continuare si descopera cum poti obtine bucataria la care ai visat intotdeauna, indiferent de dimensiunea acestei incaperi!

Iata ce pasi trebuie sa urmezi daca vrei sa ai o bucatarie frumoasa si practica

 

  • Alegerea finisajelor ideale

 

Finisajele reprezinta primele elemente la care trebuie sa te gandesti, pentru ca ele sunt fondul intregii imagini. In mod ideal, pe jos este bine sa pui placi de ceramica, intr-o culoare neutra, pentru ca acestea sunt foarte usor de curatat. Rezistenta lor depinde de pret, insa este o investitie pe care merita sa o faci. Peretii pot fi acoperiti de faianta sau chiar de tapet special (foarte rezistent la temperaturi mai ridicate si la umezeala), iar modelele difera in functie de stilul de design ales si de marimea camerei. De exemplu, daca vrei sa existe un anumit pattern pe pereti, insa bucataria ta este mica, alege ca elementele de decor sa fie, si ele, mici. Culorile deschise dau impresia unui spatiu mai mare, iar cele inchise au efectul invers. Pentru ca faianta nu ajunge pana la tavan, este bine sa aplici cateva straturi dintr-o vopsea care sa se potriveasca cu pardoseala si cu peretii, care nu se murdareste usor din cauza fumului sau a aburului.

  1. Alegerea pieselor de mobilier

Este foarte important ca intreaga incapere sa fie masurata inainte de a achizitiona mobilierul, pentru a te asigura ca totul are loc si ca va arata asa cum iti doresti! Daca ai o bucatarie mare, trebuie sa stii ca prezenta unei insule in amenajare este foarte la moda si confera o imagine foarte speciala decorului! Sub blat, se pot afla spatii de depozitare pentru ustensile si vesela, iar adaugand cateva scaune, aceasta se poate transforma intr-un bar sau chiar intr-un loc in care intreaga familie poate manca impreuna.

Insa, daca ai o bucatarie foarte mica si vrei sa maximezezi spatiul pentru a avea mai multa libertate de miscare, poti verifica diverse modele de mese pentru servit masa pliabile, ce pot fi utilizate doar la nevoie! In general, acestea sunt preferate de cei care locuiesc la bloc, unde dimensiunea intregii locuinte este mai redusa. Chiar daca nu pare foarte confortabil, aceste obiecte iti pot aduce numeroase beneficii, printre care o economie considerabila, avand in vedere ca pretul lor este destul de mic, dar si o usurinta in a face curatenie!

  1. Utilarea

Si acestui pas trebuie sa ii acorzi o atentie sporita, precum celui precedent. Aici, va trebui sa alegi electrocasnicele ideale, in functie de marimea acestora, dar si de decor. De exemplu, daca iti doresti piese de mobilier in stil clasic (lemn masiv), pentru a evita crearea unei discordante vizuale, este bine sa iei in considerare ascunderea frigiderului intr-un spatiu special in dulap, asa ca dimensiunea trebuie sa fie masurata cu atentie. In cazul in care preferi o amenajare moderna sau minimalista, achizitioneaza electrocasnice cu un design contemporan, inedit, in nuante mai putin obisnuite pentru acest tip de obiecte: verde, rosu, albastru, etc.

  1. Decorarea

Chiar daca bucataria este o incapere al carui rol practic este cel de baza, nu inseamna ca nu o poti decora, mai ales daca iti place sa gatesti si daca petreci destul de mult timp aici! Cum obtii o atmosfera placuta? Cu ajutorul: perdelelor, plantelor, fetei de masa, unui ceas de perete, corpurilor de iluminat si asa mai departe. Alege-le pe toate in functie de stilul de design adoptat si in functie de preferintele personale!

  1. Alegerea veselei si a celorlalte obiecte folositoare

Dupa ce ai terminat amenajarea propriu zisa, trebuie sa te asiguri ca bucataria ta este complet “dotata” pentru a pregati cele mai delicioase preparate! La acest capitol, trebuie sa faci o lista cu toate lucrurile de baza de care ai nevoie (tigai, oale, tava pentru cuptor, farfurii, castroane, tacamuri,pahare, cani, etc.), dar si cu obiectele specifice pentru anumite gustari mai speciale sau pentru deserturi, daca obisnuiesti sa faci. Poti alege o vesela mai deosebita, care sa se potriveasca cu restul decorului (nuante, modele). Chiar si tacamurile pot fi mai speciale, daca iti plac lucrurile inedite! Cu timpul, poti adauga si alte accesorii utile, in functie de nevoile pe care le ai!

Acestia sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii urmeze orice persoana care isi doreste o bucatarie superba, atat practica, cat si placuta din punct de vedere estetic!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *