Primarul Cătălin Flutur, despre lipsa locurilor de veci: În Botoșani sunt opt cimitire. Marea problemă este că toți vor la Pacea

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că în municipiul Botoșani sunt opt cimitrire, însă marea majoritate a botoșănenilor preferă doar Cimitirul Pacea, de aici și problemele cu locurile de veci.

Primarul susține că Cimitirul Eternitatea a fost extins cu o parcelă, însă locul respectiv nu este întrebat, iar la cimitirul de pe Calea Națională (zona releului radio) sunt locuri de veci, de asemenea fără căutare.

”În Botoșani sunt opt cimitire. Avem la Tulbureni, Manolești Deal, Calea Națională, unde înmormântăm pe cei fără aparținători, dar nu numai. Mai sunt cimitirele confesionale, plus cimitirul privat de la Unitatea Militară. Marea problemă este că nimeni nu vrea. Toți vor Pacea și zona din față de la Eternitatea. Cimitirul Pacea l-am extins de cinci ori până acum, chiar până unde nu ne mai putem extinde. Acum trei luni, prin hotărâre de Consiliul Local am extins Eternitatea cu o parcela. Am avut solicitări de cimitire private cum sunt și în alte orașe, dar nu s-a dorit și nu am putut să le facem. Am încercat să rezolvăm această problemă din Cimitirul Pacea, și am venit cu acea propunere să facem osuarul, care se practică peste tot. Iar nu s-a aprobat. Atunci a venit varianta cu mormintele care nu mai au aparținători și de pe care nu se mai încasează nimic. Sunt degradate. Sunt morminte abandonate”, a declarat Cătălin Flutur.

Consilierii locali vor aproba în ședința din 28 februarie un regulament de administrare a cimitirelor care prevede ca locurile de veci abandonate și fără aparținători să fie concesionate altor persoane.

 

 

 

 

One thought on “Primarul Cătălin Flutur, despre lipsa locurilor de veci: În Botoșani sunt opt cimitire. Marea problemă este că toți vor la Pacea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *