FOTO Caz tulburător la Botoșani! Un copil de 12 ani cântărește doar 6 kilograme. A ajuns la spital

Caz tulburător înregistrat județul Botoșani, acolo unde un copil de 12 ani, din comuna Manoleasa, a ajuns pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean malnutrit și deshidratat.

Acesta are mai multe malformații și cântărește la această vârstă doar șase kilograme. Medicii spun că greutatea normală la boala de care suferă ar fi trebuit să fie de 20 kilograme.

Este un copil cu paralizie cerebrală infantilă, un copil plurimalformat, cu handicap sever. A fost adus la spital deshidratat și este internat pe secția ATI. Nu este normal ca la vârsta asta să cântărească 6 kilograme, dar dat fiind condiția lui…Trebuia să aibă măcar 20 kilograme. Este malnutrit”, a precizat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean.

Cazul a fost semnalat de medicii pediatri și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC Botoșani, susține că și în sistemul de protecție a copilului sunt mai mulți copii care suferă de această boală, însă în niciun caz nu cântăresc atât de puțin. El a declarat că a fost dispusă o anchetă în acest caz.

Am fost sesizat joi de medicul care este în Comisia pentru Protecția Copilului și l-am rugat să ne facă și o adresă oficială ca să ne dea câteva date despre copil, astfel încât mâine (nr.vineri) să putem să facem o verificare pe teren, să facem o anchetă și să stabilim de ce a ajuns copilul în condițiile acestea. Este bolnav, dar noi avem mulți copii cu acest diagnostic în sistem, dar nu au ajuns în condițiile acestea, ca la vârsta de 12 ani să aibă doar 6 kilograme. Până ce nu avem un raport întocmit de colegi, nu pot să mă pronunț”, a precizat directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

 

One thought on “FOTO Caz tulburător la Botoșani! Un copil de 12 ani cântărește doar 6 kilograme. A ajuns la spital

  1. Oare in Manoleasa nu este asistent social , ce face aceasta persoans carei rolu lui in cadrul comunitati , primarul nui cere oare un raport a activitati acestei persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com