Primarul municipiului Botoșani: Avem peste 4,3 milioane lei pierdute în primele două luni de la impozitul pe venit. Vom avea buget în aprilie

Primăria Botoșani a pierdut în primele două luni ale anului 4,3 milioane lei din impozitul pe venit, iar bugetul pe anul 2019 întârzie să apară. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că cel mai probabil municipiul Blotoșani va avea buget în luna aprilie, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimii ani.

El a precizat că deocamdată nu sunt probleme cu efectuarea plăților, întrucât la început de an sunt bani care vin din taxe și impozite.

Nu avem buget, nu avem date. Am văzut în schimb o machetă care este incredibilă. Spre exemplu, nouă când ni se calculează bugetul la muncipiul Botoșani, la venituri proprii suntem trecuți cu 46 milioane lei, în condițiile în care anul trecut am realizat 37 milioane lei, 97% din 38 de milioane din ce ne-am propus noi. Dintr-o dată avem vreo 9 milioane lei mai mult prinși la venituri proprii de cine o fi făcut machetele respective, și dacă avem 9 milioane în plus, din punctul lor de vedere se închide bugetul. Foarte bună gândirea celor care au făcut macheta, pentru că puteam să ajungem la 46 milioane lei dacă creșteam taxele și impozitele cu un pic, un pic la parcări, poate ajungeam la 46 milioane lei, lucru care nu s-a întâmplat. Bugetul este gata și e la promulgare, dacă rămâne așa e clar: este o eroare sau un alt gând. La noi cifrele sunt clare: dacă anul trecut am încasat 37  milioane lei, anul acesta cât post să încasez. În niciun caz mai mult, pot să mă duc eventual cu un procent mai jos la gradul de colectare”, a precizat Cătălin Flutur.

Edilul municipiului Botoșani a criticat întârzierea aprobării bugetului.

Din momentul în care se publică știm exact ce vor primi fiecare în mod individual, după care vine toată povestea la Consiliul Județean, o consultare a primarilor, se repartizează sumele respective și abia după ce repartizează Consiliul Județean sumele respectiuve intrăm pe conceperea bugetului. Am la dispoziție 45 zile din momentul publicării. Este clar că va fi în aprilie. Eu nu am prins să avem buget în aprilie. A mai fost un an cu întârziere, dar parcă am reușit în martie. Vreau să mai spun că dacă luna trecută am pierdut 2,3 milioane lei, luna aceasta am mai pierdut 2 milioane lei. Până acum avem peste 4,3 milioane lei pierdute în primele două luni de la impozitul pe venit”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *