Bărbat păcălit pe Facebook. I-a trimis 18.000 de euro unei femei

Un bărbat din Petroşani a transferat peste 18.000 de euro în conturile unei „femei” pe care a cunoscut-o pe o reţea de socializare şi care a profitat de naivitatea acestuia. Poliţiştii efectuează, în acest caz, cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

În data 19.02.2019, ofițerul de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani a fost sesizat de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Petroșani, despre faptul că, în cursul lunii septembrie 2018, a cunoscut, în mediul virtual (pe o reţea de socializare) o persoană care i-a spus că doreşte să se căsătorească cu el.

Sub pretextul că femeia din spatele profilului reţelei de socializare îi va trimite o sumă mare de bani (3.000.000 dolari) „să aibă grijă de ei până va veni ea în țară”, aceasta i-a cerut petroşăneanului diferite sume de bani, motivând că suma de bani promisă este blocată într-un cont în Indonezia și trebuie să plătească pentru a o debloca. Bărbatul, dând crezare spuselor femeii virtuale, a trimis în contul indicat de aceasta mai multe sume de bani, în diferite tranșe (în valoare totală de 17.000 euro și aproximativ 2.000 de dolari), în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019.

În baza sesizării, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au demarat cercetări în vederea identificării autorului şi a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Un caz similar a fost reclamat Poliţiei Oraşului Petrila la data de 20.11.2018. La acea dată, victima, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, care a depus o plângere penală împotriva unui „bărbat” pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune (cu un prejudiciu de peste 10.000 de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *