Anchetă a Poliției în cazul unui salon de înfrumusețare din Botoșani. Se făceau ilegal intervenții estetice într-un salon de coafură

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Botoșani au deschis un dosar penal în cazul unei clinici de înfrumusețare neautorizată din Botoșani, care își desfășura activitatea într-un spațiu neconform.

Neregulile au fost semnalate în luna decembrie a anului trecut, când clinica, care aparține firmei Swiss EsteticX din București, a început să ofere intervenții estetice botoșănencelor într-un salon de coafură, sesizarea fiind făcută la Direcția de Sănătate Publică Botoșani de către un medic.

O echipă de control din cadrul DSP, dar și polițiști au descins la locul cu pricina și au constat nereguli. Inspectorii DSP Botoșani au amendat firma din București cu 20.000 lei.

Am ajuns la fața locului și am găsit niște cetățeni care vroiau să presteze, nu am găsit și beneficiari la momentul controlului. Probabil când ne-au văzut acolo, i-au informat să nu mai vină. Inspectorii noștri au luat declarații, Poliția, i-am sancționat pentru că urmau să desfășoare activitate într-un spațiu neautorizat de către noi, într-un salon de înfrumusețare de la noi din municipiu. Ei nu aveau autorizații sanitare de funcționare pentru intervenții medicale. Acolo te duci și te tunzi, faci un machiaj, dar nu intervenții. Ei aveau un dentist care făceau intervențiile acestea. Am făcut solicitări la Colegiul Medicilor Dentiști din Botoșani și București să vedem dacă medicul respectiv are drept de practică”, a declarat Teodor Ferariu, directorul DSP Botoșani.

Polițiștii botoșăneni au deschis dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii, şi asta pentru că medicul care efectua respectivele proceduri avea un certificat de liberă practică emis doar de Colegiul Medicilor Bucureşti, nu şi cel din Botoşani.

În urma neregulilor constatate, s-a deschis dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Botoșani.

Ancheta este în curs de desfășurare.

 

One thought on “Anchetă a Poliției în cazul unui salon de înfrumusețare din Botoșani. Se făceau ilegal intervenții estetice într-un salon de coafură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *