Mort dus la groapã cu tractorul, împotmolit în noroaie

O înmormântare din comuna vasluiană Bunesti-Averesti, în satul Plopi, s-a transformat într-un subiect de comedie neagrã, dupã ce o bãtrânã de 80 de ani a fost urcatã pe o remorcã si dusã la cimitir cu tractorul. Sotul femeii, o persoanã în vârstã, a încercat sã-si conducã femeia pe ultimul drum, asa cã a urcat într-o masinã a unei rude. Dar, fiind atât de mult noroi pe ulite, masina în care era sotul femeii s-a împotmolit si ea precum tractorul, iar soferul a trebuit sã caute un alt drum spre cimitir. În acest timp, oamenii din sat priveau cortegiul împotmolit de parcã venise circul în sat, scrie Vremeanoua.

Tractoristul angajat sã care sicriul cu trupul neînsufletit si-a dat seama cã nu va putea urca dealul fãrã ajutor, mai ales cã cimitirul este undeva pe dealul de deasupra localitãtii. În plus, fiind vorba de un drum desfundat, si-a montat si lanturile, crezând cã va reusi mai usor. Pe una dintre filmãri se vede cum, la un moment dat, preotul se opreste si asteaptã tractorul cu remorca, pe care se aflã sicriul femeii de 80 de ani, probabil pentru a-i citi “stâlpii”.

Tractorul, însã, pare sã aibã mari probleme cu drumul desfundat, iar rotile se învârt în gol si fac o ditamai gaurã în ulitã. Toatã lumea sare, speriatã, si vrea sã ajute. Tractorul funerar este împinsã de mai multi sãteni, însã nu vrea sã înainteze. Rotile se învârt în gol, iar zgomotul este infernal. La un moment dat, cineva observã cã obloanele de la remorcã s-au înfundat în noroi, de aceea tractorul este blocat. Cu greu, oblonul acoperit cu pânzã albã este ridicat, iar tractorul pare sã o ia din loc, cu mare-mare greutate, în timp ce rotile fac gãuri uriase în “asfaltul” de lut. Unii localnici împing tractorul si remorca pânã la cimitir, în timp ce sufletul femeii moarte se întreabã, din Ceruri, ce pãcate a avut de ultimul drum este atât de anevoios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *