Se extinde peste porcină africană. Două noi focare depistate în județ, după o vânătoare

Pesta porcină africană se extinde în județul Botoșani. Doi porci mistreți au fost diagnosticați cu suspiciune de pestă porcină africană de laboratorul din Suceava și se așteaptă și rezultatele finale de confirmare a virusului de la laboratorul din București.

Sâmbătă, a fost organizată o vânătoare pe un fond de vânătoare din zona comunei Ibănești, iar la doi porci mistreți din zece vânați rezultatele au fost pozitive.

”Sunt două noi focare, secundare aș putea spune, pe fondul Hașmaș de la Ibănești, ca urmare a zilei în care s-a mers la vânătoare și s-au împușcat zece mistreți, în urma cărora s-au recoltat probe pentru pesta porcină africană. În acest caz obligativitatea, după ce împușcă porcii, este de a se trimite probe la  Direcția Sanitar Veterinară. În caz că sunt negative se dă drumul la consum, dacă sunt pozitive  se procedează la îngroparea acestora. Având în vedere că cei doi porci cu suspiciune de pestă porcină erau în contact cu ceilalți opt care au ieșit negativ, asta înseamnă contaminare și s-a decis ca toți să fie îngropați în groapă comună”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *