Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, vrea consilier școlar în fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, vrea ca fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică să aibă un consilier școlar. Aceasta susține că nu ar mai exista atâtea cazuri de eșec în alegerea profesiei, dacă elevul ar fi îndrumat pentru ce rută educațională să opteze.

Dacă ar beneficia de o adevărată consiliere privind orientarea,  atunci nu am mai vorbi de atâtea cazuri de eșec în alegerea profesiei, în alegerea rutei pe care trebuie să o parcurgă un elev. Sunt niște probleme prioritare pentru sistemul de învăță,mânt. Am discutat inclusiv cu reprezentanți ai ministerului, nu neapărat din vârful Ministerului Educației  Naționale, care au spus că sunt necesare aceste măsuri. Lucrăm la inițiativa legislativă de a se asigura un consilier școlar pentru fiecare unitatea de învățământ cu personalitate juridică”, a precizat Huncă.

Deputatul Pro România a mai spus că o altă inițiativă legislativă la care lucrează vizează posibilitatea ca olimpicii internaționali să aibă posibilitatea să facă în țară în același timp două facultăți, fără să fie puși la plata unor taxe.

Există și alte inițiative legislative la care vom lucra, una dintre ele am preluat-o de la cabinetul parlamentar , și anume olimpicii internaționali, mai precis cei care au câștigat premii la olimpiadele internaționale să aibă posibilitatea să facă în țară în același timp două facultăți fără taxă. Și aici avem cazuri concrete în care tineri care au fost premianți la olimpiadele internaționale, care au situații foarte bune ca studenți, au 10 pe linie și care probabil vor rămâne în cercetare și trebuie să avem grijă de ei. sunt puși în situația să-și plătească cursurile unei facultați și nu pot beneficia de bursă la facultate. Este o inițiativă legislativă pe care o vom depune”, a adăugat Mihaela Huncă.

2 thoughts on “Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, vrea consilier școlar în fiecare unitate de învățământ cu personalitate juridică

  1. Cucoana , nu inventa tu mersul pe jos!
    Ial pe victoras si plecat la belgrad la ghita !
    Are resurse mai sa va tina pe voi si tot partidoiul vostru, cati sunteti voi vro 20-25 de rataciti!

  2. Nu ne ajung prostii de la pdf,mai vin cu idei si cei de la poanta,de plătit de unde,de investiții ce sa mai spun,angajăm bugetari in prostie,tb schimbat numele țării,Tara Bugetarilor ar tb sa se numească pt ca bani sunt numai pt ei.RUSINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *