Primarul de la Pomârla cere bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru acțiuni de prevenire și limitare a pestei porcine africane

puncte de desinfectie, pesta porcina, stiri, botosani (4)Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, va cere bani din fondul Consiliului Județean pentry acțiuni de prevenire și limitare a pestei porcine africane.

Acesta a declarat, luni, într-o conferință de presă, că urmează să depună documentația la Consiliul Județean, pentru a fi sprijinit cu 50.000 lei în această problemă care, spune primarul, este a întregului județ.

Nu este doar o problemă a comunei Pomârla. Din nefericire, noi am fost sortiți să suportăm primii pesta porcină africană. Este o problemă a județului Botoșani. Nu noi avem abatoare, nu noi avem un șeptel mare de porci. Au ceilalți din zonele limitrofe și din județul Botoțani. Considerăm că este o problemă a județului și o gestionăm ca atare. Vom depune o documentație prin care cerem 50.000 lei pentru a face aceste acțiuni cum trebuie”, a precizat Chelariu.

Acesta susține că în localitate continuă acțiunile de dezinfectare a mașinilor non-stop. De asemenea, 45 de câini comunitari, pricipali purtători ai virsului, au fost prinși și eutanasiați.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *