VIDEO & FOTO Mașini dezinfectate pe trei drumuri din județ, din cauza pestei porcine

puncte de desinfectie, pesta porcina, stiri, botosani (4)Toate mașinile care circulă pe trei drumuri din județul Botoșani sunt dezinfectate împotriva pestei porcine africane. Este vorba de drumurile județene care asigură ieșirea sau intrarea din comuna Pomârla spre sau dinspre localitățile Iezer, Racovăț și Dumbrăvița.

Măsurile au fost luate de autorități după confirmarea focarelor de pestă porcină africană în două gospodării din comuna Pomârla, iar porcii bolnavi au fost uciși și încinerați.

puncte de desinfectie, pesta porcina, stiri, botosani (4)Vă reamintim că primul caz de pestă la porci domestici a fost înregistrat miercuri în gospodăria Ocolului Silvic al Liceului Anastasie Bașotă din Pomârla. Ulterior, virusul a fost constatat și la doi porci din gospodăria unui localnic, care lucra ca îngrijitor la Ocolul Silvic.

Deocamdată, Direcția Sanitar Veterinară Botoșani nu a cerut uciderea tutoror porcilor de pe o rază de trei kilometri, așa cum prevăd normele, însă această decizie va fi luată în funcție de evoluția stuației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *