Atenție, botoșăneni! A apărut o nouă metodă de înșelăciune: Regele Cioabă

O nouă metodă de înșelăciune ia amploare în rândul românilor: metoda Regele Cioabă. Polițiștii atrag atenția cu privire la riscul victimal prezentat în special de persoanele vârstnice prin prisma infracțiunilor de înșelăciune. Prin diverse moduri de operare, răufăcătorii reușesc să distragă atenția victimelor și să le provoace prejudicii majore. După înșelăciunile prin metoda accidentul, funcționari de la firme de utilități, deratizare, etc.,  infractorii profită de credulitatea oamenilor prin metoda Regele Cioabă.

Scenariul înşelăciunii e simplu: femei și bărbați, care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă, îşi abordează victimele pe stradă. De obicei, femei singure, care poartă bijuterii la vedere. Le arată podoabe aurite şi susţin că le oferă pomană pentru sufletul celui mort. Le cer să îşi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeze într-un serveţel, cât timp probează aşa-zisul cadou. Cu multă dexteritate, într-un moment de neatenţie, înlocuiesc şerveţelul, cu un altul în care se află o monedă de un ban. Le spun victimelor să nu deschidă şerveţelul până nu ajung acasă pentru a nu tulbura sufletul celui mort. Deşi pare greu de crezut, victimele au fost păcălite prin această metodă.

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *