Parlamentul a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii

Plenul comun al Parlamentului a aprobat amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor. Potrivit proiectului aprobat, alocaţiile copiilor până la vârsta de doi ani vor creşte de la 200 lei la 300 lei. Pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, alocaţiile se majorează de la 84 lei la 150 lei.

Amendamentul PNL privind majorarea alocaţiilor pentru copii a fost adoptat cu 123 de voturi “pentru”, 119 “împotrivă” şi o abţinere.

Amendamentul privind majorarea alocațiilor a fost depus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Impactul bugetar este de 2,2 miliarde de lei pe an.

Copiii din Romania cu varsta de pana la 18 ani si, in anumite cazuri, chiar si mai mari au dreptul de a primi lunar o suma de bani din partea statului.

Alocatie copii 2019 – Beneficiari

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania. De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional. In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti/rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii.

Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii stipuleaza ca aceasta se plateste „unuia dintre parinti pe baza acordului acestora sau, in caz de neintelegere, pe baza deciziei autoritatii tutelare ori a hotararii judecatoresti, parintelui caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare”. De asemenea, actul normativ prevede ca aceasta alocatie sa se poata plati „si tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul, inclusiv asistentului maternal sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in vederea adoptiei, in conditiile legii”.

Sursa: RomaniaTV

2 thoughts on “Parlamentul a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii

  1. Felicitri pdl revenitiva si redati romanilor ce ati taiat pensii si salarii , acum dati banii macar la parintii la care ati furat banii!

  2. Ma bucur ca dati sub alta forma banii luati de la tata si de la mama in 2008 cand ati taiat salariile lor si aveau rate la banca pentru apartamentul in care stam !
    Au trait greu cu salarii taiate macar acum la restutuiti banutii luati de mafiile pdl …udera, videanu, fluture,etc mama lor de hoti ..
    nu ii cunosc sunt mic am un an !!
    am invatat sa scriu cu tableta trimisa surorii mele la scoala de la doamna Andronescu ….
    VA PUPA COPILU…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *