Proiect la Seminarul Teologic din Botoșani care vizează educația elevilor prin muzică și dans

Elevii și profesorii Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani sunt motivați, ca liceu vocațional, să susțină talentul și să promoveze tinerii artiști, prin competiție deschisă  și transparentă cu alți tineri de același nivel.

Întrucât mulți dintre elevii seminariști sunt talentați, dar au și situații materiale modeste, de multe ori, participarea lor la proiecte, concursuri și competiții cade în sarcina profesorilor coordonatori și a conducerii școlii, dar rezultatele acestora merită întotdeauna eforturile. Cunoscând nevoile și situația celorlalte școli din județul nostru, apreciem că există mulți tineri valoroși, care merită sprijinul și susținerea noastră, prin crearea unui cadru competițional propice, unde să își manifeste talentul.

Proiectul ”Singing and Living” vizează educarea copiilor prin muzică și dans, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice. ”Țara de sus”, așa cum este numit, pe bună dreptate, județul Botoșani este bogată în tradiții și obicieiuri, pe care tinerii au datoria de a le păstra și transmite pe mai departe.

Prin implicarea în activitățile proiectului, care culminează cu Festivalul-concurs ”Singing and Living”, din data de 10 mai 2019, tinerii vor reuși să simtă și să transmită emoție participanților, vor deveni mai buni, vor avea mai multă încredere în forțele proprii, în talentul creator împletit cu muncă, își vor trăi viața mai frumos, se vor afirma și își vor  pune în valoare calitățile.

Până la această dată au fost realizate ședințele de lucru, pentru organizarea detaliată a activităților ulterioare, precum și deschiderea oficială a proiectului, la care au participat cei 20 de elevi voluntari – membri ai echipei de proiect, împreună cu coordonatorii: Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu, Prof. Cezar Grădinaru, Prof. Jeanina Cătălina Apostol și Prof. Dr. Macovei Ada Alexandrina.

Prezent la festivitatea de deschidere oficială a proiectului ”Singing Living”, Părintele Director a subliniat importanța participării active a elevilor la viața școlii. Aceste activități îi ajută pe elevi să își dezvolte abilitățile de comunicare, să își însușească temeinic cunoștințe cât mai vaste și să își cultive inteligența emoțională pentru ca la finalul studiilor seminariale să poată răspunde provocărilor din societatea contemporană.

Sursa: comunicat Seminarul Teologic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *