Nemulțumiri de la trecerea orelor de sport din învățământul primar la învățători. Lider de sindicat: Ce facem cu profesorii de sport, îi dăm afară?

sala de sport, stiri, botosaniSindicaliștii din învățământul botoșănean critică decizia Ministerului Educației de a trece orele de sport din învățământul primar la învățători. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că măsura, care ar urma să fie luată din anul școlar viitor, va fi luată pentru a face economii la buget.

La nivelul județului Botoșani ar fi vorma de aproximativ 60 de norme care ar urma să fie tăiate profesorilor de sport.

Sensul modificării este să trec orele învățătorului și nu se plătesc. Mai ieri făceam reformă angajând profesori de sport în învățământul primar. Există o lege care spune foarte clar, că orele de educație fizică se fac cu profesorul. Au existat situații când ora de educație fizică se făcea cu învățătorul și, conform legii, acele ore trebuiau plătite suplimentar. De ani de zile avem titularizați profesori de sport. Ce facem cu oamenii aceștia, îi dăm afară? La nivelul județului este vorba de 60 de norme, cel puțin. Este o măsură de a face niște economii. Noi respingem această posibilitate și suntem convinși că de fapt lucrurile vin altfel. O astfel de decizie trebuie luată la timp. Eu tocmai am terminat de făcut proiectul de încadrare al profesorilor pe anul viitor și am stabilit în școli dacă intră în restrângeri cineva pe planurile cadru existente acum. Deodată, vin și modific planul cadru la învățămâțntul primar. Asta înseamnă să anulez tot ceea ce am lucrat”, a spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *