Cea mai mare investiție de consolidare a unor drumuri afectate de alunecări de teren. Au fost alocați peste 4 milioane de euro

drum afectat de alunecarile de teren la Botosani
Foto: Adevărul

Compania Națională de Investiții (CNI) va face cea mai mare investiție de consolidare a unor drumuri afectate de alunecări de teren din județul Botoșani.

CNI va finanța cu peste patru milioane de euro două lucrări de consolidare a unor versanți și apoi de modernizare a două drumuri județene afectate de micările de pământ.

Prima investiție este “Consolidare versant si modernizare DJ296, Roma-Nicseni,” pe o lungime de 1.380 de metri, la ieșirea din Roma spre Nicșeni. Aceasă primă lucrare este evaluată la 13,66 milioane de lei, sumele fiind alocate din bugetul pe acest an al CNI.

Cea de-a doua lucrare o reprezintă „Consolidare versant si modernizare DJ293, Dumeni-Havarna”, pe o distanță de 900 de metri. Această cea de-a doua investiție este de 6,94 milioane de lei.

Lucrările ar putea începe în acest an, în condițiile în care CNI a început deja procedura de licitație pentru stabilirea constructorului. Cele două investiții sunt scoase la licitație pe loturi, valoarea totală a lucrărilor fiind de 20,6 milioane de lei (fără TVA).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *