Salarii mai mari pentru profesorii botoșăneni. Cât vor primi în plus în februarie

Profesorii vor primi lefuri mai mari luna aceasta. Ei vor avea inclus în salariu indemnizația de hrană plus o majorare salarială. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că norma de hrană pentru cadrele didactice este de 226 lei brut, adică în jur de 140 lei net, la care se adaugă și o majorare funcție de vechime și grade didactice.

În luna ianuarie, norma de hrană pentru profesori este de 226 lei brut, adică în jur de 140 lei net, iar împreună cu creșterile salariale acordate de la 1 ianuarie, un profesor debutant primește față de decembrie 264 lei net în plus, norma de hrană plus diferența de salariu. Nemulțumirea noastră, și să nu ne întrebăm de ce nu vin cei mai buni absolvenți să fie profesori, vizează diferența mică între salariul unui profesor necalificat și al unui profesor debutant calificat. Nu este 200 lei diferență.  S-au acordat aceste creșteri salariale, nu sunt creșteri imense , dar ar trebui gândită o altă grilă. Toate grilele de salarizare s-au impus și nu există nicio logică”, a precizat Axinte.

La un profesor cu grad I și vechime de  peste 40 de ani creșterea salarială este de la 3.400 lei net la 3.693 lei. Un învățător cu studii medii și vechime mai mare de 40 de ani va avea un salariu net de 2.972 de la  2.739 lei net, în timp ce un profesor necalificat va avea un salariu net de 1.880 lei de la 1.547 lei.

La un profesor definitiv creșterea de salariu este de la 1885 lei net la 2.180 lei, iar la un debutant de la 1,791 lei net la 2.055 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *