Patru unități de învățământ vor fi închise, iar mai multe grădinițe vor trece la școli, din anul școlar viitor. Care sunt acestea

elevi la oreScăderea populației școlare din județul Botoșani va avea repercursiuni în anul școlar viitor. Potrivit planului de școlarizare pe anul 2019-2020, aprobat de Ministerul Educație, dacă acum există în învățământul botoșănean 482 unități de învățământ, din care 121 cu personalitate juridică și 361 structuri, din anul școlar viitor vor exista doar 473 unități de învățământ, respectiv 121 cu personalitate juridică și 352 structuri.

Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, susține că nouă structuri nu vor mai funcționa în anul școlar 2019-2020. Astfel, vor fi închise temporar Școala Primară nr. 2 Bălușenii Noi – Bălușeni, Școala Primară nr.2 Mănăstirea Doamnei – Curtești, Școala Primară nr. 3 Suharău – Suharău și Școala Primară Dragalina – Hlipiceni.

De asemenea, mai multe grădinițe vor trece la școli. Este vorba de Grădinița cu Program Normal nr. 3 Corjăuți care trece în cadrul Școlii Primare nr. 5 Corjăuți – Hilișeu Horia, Grădinița cu Program Normal nr.4 Lupăria – trece nivel în cadrul Școlii Primare nr. 4 Lupăria – Prăjeni, Școala Gimnazială nr. 3 Botoșani – trece nivel în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Botoșani, Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 – trece nivel în cadrul Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani și Grădinița cu Program Prelungit”Voinicelul” Botoșani – trece nivel în cadrul Școlii Gimnaziale ”Sfânta Maria” Botoșani.

De asemenea, vor fi reduceri de grupe și de clase. În total, 67 de grupe și clase cu un număr de 794 de elevi nu se vor mai regăsi în anul școlar viitor.  O statistică prezentată de Inspectoratul Școlar Județean arată faptul că în ultimii patru ani școlari, populația școlară a scăzut cu peste 4.500 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *