Un individ s-a dat drept preot și îi „storcea” de bani pe credincioși. Spovedea și în benzinării

După esteticianul fals și stomatologul fals, polițiștii din Ilfov au descoperit și cazul unui preot fals. Bărbatul se îmbrăca în sutană, pretindea că e călugăr la muntele Athos și cerea bani pentru serviciile sale religioase. Imaginile, cu falsul preot spovedind o enoriașă în parcarea unei benzinării, au făcut furori pe internet, potrivit StirileTvr.

Așa zisul preot din benzinărie este de fapt un escroc, nicidecum călugăr la muntele Athos, cum pretindea. Se numește Valentin Moscalu și este din Câmpulung Moldovenesc. În decembrie, magistrații Judecătoriei Cornetu din Ilfov l-au trimis după gratii pentru 30 de zile pentru înșelăciune. Iar acum urmează să fie trimis în judecată.

Falsul preot a fost prins in flagrant de polițiștii din orașul Pantelimon în timp ce intrase în casa unei familii să facă o sfeștanie contra sumei de 200 de lei.

Falsul călugăr a fost reclamat la poliție de familia respectivă.

În octombrie anul trecut, falsul preot a fost condamnat de judecătoria Sectorului 3, la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare și 60 de zile de munca in folosul comunității pentru ca a înșelat 14 persoane și le-a luat intre 50 și 600 de lei pentru servicii religioase.

Judecătorii au decis și să îi confiște un Moliftenic”, unsă dintre cele mai importante cărți pentru preoți, o “Evanghelie”, două cruci din lemn cu inscripția ” Ierusalem” și mai multe obiecte preoțești.

Părintele Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, are mai multe sfaturi pentru credincioși pentru a depista falșii preoți.

Să le ceara buletinul dacă au suspiciuni și să sune la episcopie. Preoții autentici se găsesc la biserică, nu pe stradă.

Magistrații Judecătoriei sectorul 3 l-au condamnat și la plata unor despăgubiri între 1700 și 15.000 de lei către credincioșii pe care i-ar fi înșelat între 2015 și 2017. Sentința nu este însă definitivă.

One thought on “Un individ s-a dat drept preot și îi „storcea” de bani pe credincioși. Spovedea și în benzinării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *