Accesul la centrul comercial din zona benzinăriei Socar se va face de pe două străzi. Ce au decis membrii Comisiei de sistematizare rutieră!

Comisia de sistematizare a circulației din municipiul Botoșani a aprobat, luni, avizarea construcției și accesul unui hipermarket în zona Bulevardul Mihai Eminescu -Calea Națională, pe fostul teren al societății Socar.

Acolo, un investitor dezvoltă o lucrare de anvergură, iar membrii comisiei au decis ca accesul în hipermarket-ul Kaufland să se facă atât din Bulevardul ”Mihai Eminescu”, cât și din Calea Națională, cu acces din ambele sensuri.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu dezvoltatorul a fost cedată o suprafață de teren, astfel încât să realizăm o supralărgire a tramei stradale. În dreptul hipermarketului vom avea patru benzi, prin această cedare de teren pe care au făcut-o dumnealor, am mai înființat o bandă de circulație și facem o translatare a trotuarului. Am pus condiția să fie un trotuar de 3 metri și spațiu verde de un metru, lucru care se va întâmpla printr-o cedare a unei suprafețe de teren din proprietate privată în proprietatea municipiului Botoșani. Există și indicatoare rutiere, nu s-a avizat o soluție cu semafoare. Am considerat că traficul nu va fi atât de aglomerat încât să impunem o semaforizare în zonă”, a precizat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Investitorii au solicitat urgentarea avizării acestei documentații pentru a începe lucrarea anul acesta. Ei își propun termen de finalizare a lucrării de un an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *