VIDEO Alertă! Doi mistreți cu pestă porcină africană, descoperiți pe malul Prutului (Update)

mistret iarna, stiri, botosani
foto: Wild Outdoor Adventures

O nouă alertă de pestă porcină africană la Botoșani, ca urmare a faptului că pe malul stâng al râului Prut, pe teritoriul Ucrainei au fost găsiți doi mistreți morti.

Polițiștii de frontieră din Darabani au observat animalele pe 31 ianuarie, în dreptul comunei Hudești, însă autoritățile din Ucraina au confirmat prezența virusului de pestă porcină abia luni, 11 februarie, doar la unul dintre mistreț. Cel de-al doilea animal a fost mâncat de animalele sau păsările de pradă, astfel încât nu au mai fost prelevate probe de la el.

În aceste condiții, la nivelul județului Botoșani au fost adoptate măsuri de limitare a răspândirii bolii.

Limitarea circulației animalelor din toate speciile pentru o perioadă de șapte zile și interzicerea scoaterii porcilor din gospodării sau creșterea și lăsarea liberă a acestora în localități, comercializarea acestora prin intermediul târgurilor de animale, aglomerări de animale, inventarierea imediată a tuturor porcinelor din exploatații, evitarea contactului porcilor din gospodării cu păsările și animalele sălbatice sau cele migratoare care pot fi purtătorare de virus. Nu se intră în adăposturile în care sunt crescuți porcii cu încălțăminte și haine care au fost purtate pe stradă. Este de recomandat chiar și pentru dezinfecția adăpostului să puneți o tăviță cu paie îmbibată cu o soluție îmbibată cu sodă caustică”, a precizat Mindoroa Vasiliu, șefa DSVSA, care a adăugat că nu se hrănesc animalele cu resturi alimentare și nu se dă porcilor apă provenită de la spălarea cărnii sau resturi de carne.

Cazul de pe malul stâng al Prutului vine după ce pe 20 ianuarie a fost confirmat un caz de pestă porcină africană și în localitatea Alba din comuna Hudești. Mistrețul a fost găsit de asemenea mort la marginea unei păduri.

Autoritățile, în alertă. Suspiciune de pestă porcină în județul Botoșani

 

One thought on “VIDEO Alertă! Doi mistreți cu pestă porcină africană, descoperiți pe malul Prutului (Update)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com