Întâlnire emoționantă între o copilă de 6 ani și salvatorul ei de la ISU Botoșani. „A sărit în brațele lui și și l-a îmbrățișat de parcă îl știa de o viață”

La prima vedere această fotografie pare să reprezinte un tablou devenit clasic – un pompier -paramedic cu un copil in brate. Imaginea reprezintă însă întâlnirea emoționantă dintre o fetiță care nu a împlinit încă șase ani și salvatorul ei.

Ziua de 4 aprilie 2013, pentru plutonierul major Bogdan Beșleagă, paramedic în cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, părea să fie una obișnuită. Împreună cu colegii lui, plt.maj. Ioan Tîrzioru și plt.maj. Teodor Gafton, a raspuns la mai multe solicitări. După amiaza, un apel anunța că la 61 de km distanță, la Dămideni, o femeie însărcinată are nevoie de ajutor. Momentul sosirii echipajului SMURD Ștefănești a coincis cu nașterea prematură a unei fetițe. Lângă mamă, două vecine erau panicate. Cu toate că asista la prima naștere, paramedicul a acționat exemplar.

„Cand am intrat pe ușa, fetița venea pe lume. Am fost primul care a ținut-o în brațe. Femeile care erau în cameră spuneau că le este frică să pună mâna pe copil. Era atât de micuță că o țineam în ambele palme și încă mai rămânea loc. Nu avea mai mult de două kilograme. Am aspirat-o si i-am pensat cordonul ombilical. A început să respire și să scâncească. „ își amintește plt.maj. Bogdan Beșleagă.

Mama și fiica au fost transportate la spital cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță.
La două săptămâni, paramedicul s-a interesat de soarta micuței și medicii i-au transmis că intervenția lui i-a salvat viața pruncului.

„Am aplicat tot ceea ce am învățat la cursuri. E o motivație puternică faptul că ajutorul oferit de tine face diferența între viață și moarte. Simți că trebuie să te pregătești continuu” – spune cu mândrie salvatorul.

Viața și-a continuat cursul firesc atât pentru salvator, cât și pentru fetiță care la naștere cântarea 1.750 grame. Salvatorul și-a împărțit timpul între familie- soție și cei doi băieți și serviciu. Fetița a crescut.

La aproape șase ani de la acest moment, paramedicul, în vârstă de 31 de ani, a dorit să revadă fetita pe care a salvat-o, pe Elena Florentina. Ea și-a întâmpinat salvatorul cu o îmbrățișare de neuitat.

„A sărit în brațele lui și și l-a îmbrățișat de parcă îl știa de o viață. Cred ca s-a creat o legătură între ei, altfel nu îmi explic. Ea nu reacționează asa cu oamenii pe care îi întâlnește prima data„- a povestit mama fetiței, Alina Rotaru, potrivit ISU Botoșani.

Elena Florentina mai are doi frați. Sunt crescuți doar de mamă, într-o căsuța sărăcăcioasă. Bogdan simte ca poate și vrea să se implice mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *