FOTO! Protest cu părinți și copii în fața Prefecturii: Noi suntem românii nevăzuți!

Peste 40 de părinți, însoțiți de copiii, au protestat, vineri, în fața Prefecturii și Primăriei Botoșani, nemulțumiți de decizia Guvernului de a trece către primării plata serviciilor sociale.

Protestul a fost organizat de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism și Asociația Suflete Albastre și a început la ora 10.00.

”Noi suntem românii nevăzuți!”, ”Buget= Zero!” ”Dizabilitatea la bugetul central!” ”În stradă pentru cei vulnerabili!”, au fost pancartele purtate de mămicile protestatoare.

Acestea acuză că în Proiectul de buget pe anul 2019, pentru cheltuielile pentru plata salariilor asistenților personali. indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități bugetul este zero, aceste cheltuieli fiind lăsate în sarcina autoritășilro locale.

Sursa fondurilor nu va mai fi bugetul de stat, ci bugetul local. În mediul rural vor fi mari probleme, pentru că plata se va face din taxe și impozite locale. A mai fost plată prin bugetul local în urmă cu câțiva ani și atunci se luau banii o dată la șase luni. Noi depindem de aceste sume”, a declarat unul dintre protestatari.

Aceștia vor să aibă o garanție că aceste cheltuieli vor fi acordate în mod legal și corect, spunând că se încalcă Legea 448 din 2006.

Suntem nemulțumiți de forma în care este proiectul de buget planificat pe anul 2019, și anume la categoria ”Asistență socială și protecția copilului și adulților cu dizailități s-a alocat suma zero. Adică nu s-a solicitat nimic. Solicităm modificarea articolului”, a precizat Gabriela Ivan, președintele Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *