Zeci de părinți vor protesta, vineri, în fața Prefecturii și Primăriei Botoșani

protest, stiri, botosaniZeci de persoane vor protesta, vineri, în fața Prefecturii și Primăriei Botoșani. Este vorba de aproximativ 40 de părinți, dar și reprezentanți ai unor asociații, care își vor exprima nemulțumirea vizavi de intenția Guvernului de a trece către primării plata serviciilor sociale.

Protestul este organizat de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism și va avea loc între orele 10.00-13.00, iar unii dintre părinți vor veni însoțiți de copii. În total, vor protesta 100 de persoane.

În Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilitățile este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale. Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire”, se precizează într-un comunicat al Asociației Suflete Albastre.

De altfel, această măsură a Guvernului a fost criticată joi, într-o conferință de presă și de primarul Cătălin Flutur.

Venind cheltuilei la autoritățile locale pot să existe și probleme. Drept urmare, vineri pe 8 februarie, avem două entități care vor face un  miting în fața Primăriei și în fața Prefecturii. Vorbim de părinții copiilor cu autism și organizații care știu că pot să apară probleme. Nu o să înțeleg niciodată de ce este acest dezinteres, ca să nu spun chiar pedeapsă asupra persoanelor cu dizabilități din România, nu numai din Botoșani. Eu cred că statul este cel care trebuie să-i ajute, să ia măsuri. Așa mi se pare normal și cred că așa se întâmplă în orice țară civilizată din lume”, a spus primarul municipiului Botoșani,

Protestul va fi supravegheat de jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *