Lider de sindicat din învățământ: Solicităm o dată la zece ani o evaluare a politicienilor, printr-un concurs. Profesorii sunt evaluați anual

Sindicaliștii din învățământul botoșănean consideră că declarația făcută de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, privind evaluarea psihologică a profesorilor o dată la zece ani, după modelul japonez, nu are suport. Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani, susține că ministrul trebuie să știe că profesorii sunt evaluați anual.

El spune că cei care ar trebui evaluați o dată la zece ani sunt politicienii.

„Noi solicităm o dată la zece ani o evaluare a politicienilor, printr-un concurs. Tot așa, scris, legislație, interviu. Societatea nu este formată numai din profesori. Care sunt domeniile la care România excelează față de Japonia? Doar învățământul este într-un picaj liber? Sigur, toate măsurile care trebuie luate pentru a rezolva deficiențele din învățământ pot fi și sunt susținute de noi. Dar trebuie să fie și realiste”, a declarat Liviu Axinte.

Liderul de sindicat a adăugat că ministerul ar trebui să ia măsuri și să asigure condiții decente în școli și de supraviețuire pentru copiii care provin din familii în care situația materială este precară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *